27 March 2013

Påsken i Voss

Søndag kjørte vi avgårde til Voss og fikk oppleve knallsol over Hardangervidda. Etter å ha sjekket inn på Fleischers på Voss, hoppet vi spontant på siste tur med Hangurbanen, og rakk en øl i sola 660 m over bygda, før vi tok taubanen ned igjen. Vi ruslet gjennom byen og spiste indrefilet på Vossevangen Grill- og Steakhouse. Til vår fornøyelse så kelnerne der ut til å vite hva de gjorde, når han anbefalte en mørk Ægir øl med sjokoladetoner til dessert og serverte den i frostet glass, mens han fortalte kort om ølen. Så ruslet vi tilbake til Fleischers for en nightcap eller to, nedsunket i store, mørke Chesterfield-salonger.
Mandag startet med en lang og god frokost på Fleischers, og så gikk vi tilbake til leiligheten vår og satte oss ut på terrassen i solsteika, med utsikt over fjorden og fjella rundt Voss. Litt senere dro vi bort til VossVind (som var formålet med turen) der vi hadde flytid i vindtunellen. Jeg ga Øyvind gavekort i julegave, og da måtte jeg selvfølgelig prøve selv også! Etter en liten briefing og skifte til flyvedrakt, vindbriller, øreplugger og hjelm var vi klare. Vi hadde booket 3x2 minutter flytid, og det høres kanskje lite ut, men det er som 2-3 fallskjermhopp. Det var utrolig gøy å sveve i frittfall (dog vanskelig å holde balansen), og man fikk ganske raskt erfare at man hadde brukt muskler man ALDRI bruker til vanlig! ;) Etter å ha landet litt spiste vi en rådyr  Entrecôte i den flotte restauranten på Fleischers. Det var ikke stort annet åpent i hele Voss, så siden det ante oss at maten kom til å svi litt i lommeboken, passet vi på å spise og drikke opp smitt og smule av det som ble servert; Foccaciaen med urter de serverte som forrett, den tallerkenstore entrecôten og fatet med pannestekte poteter, og glasset med sør-afrikansk rødvin. Men godt var det, og utsikten fra restauranten var upåklagelig der vi så ut over fjellene i den blå skumringstimen.
Dagen etter kjørte vi en tur innom Flåm og butikkutsalget til Ægir før vi kjørte hjem til Oslo.







No comments: